Мінагропрод компенсує аграріям 220 млн грн за будівництво ферм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод компенсує аграріям 220 млн грн за будівництво ферм

Аграрний ринок
139
Міністерство аграрної політики та продовольства України в рамках держпрограми часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів компенсує агровиробникам 220,1 млн грн за вісім тваринницьких об’єктів.
Про це повідомляється на сайті міністерства.
Рішення було ухвалено 12 липня на засіданні комісії Мінагропроду щодо надання державної підтримки галузі тваринництва.
Буде частково відшкодована вартість будівництва чотирьох об’єктів свинарства, двох – птахівництва і двох – ВРХ. Об’єкти розташовані у Вінницькій, Волинській, Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській і Хмельницькій областях.
Було надано дев’ять пакетів документів, в ході розгляду яких одна заявка була відхилена і направлена заявнику на доопрацювання.
Міністерство нарахувало дотацій фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби у сумі 6,7 млн грн. Нараховано дотацію 3,573 тис. фізичних осіб за утримання 6,064 тис. телят.
Також в рамках програми з надання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напрямку продуктивності сільгосппідприємствам перераховано 259 млн грн.
Як повідомлялося, в бюджеті 2018 року передбачено виділення аграріям у рамках держпідтримки АПК 4 млрд грн на розвиток тваринництва, 1 млрд грн – фермерських господарств, майже 945 млн грн – на здешевлення сільськогосподарської техніки і 300 млн грн – на розвиток садівництва і виноградарства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас