США нададуть Україні $100 мільйонів для зміцнення обороноздатності - Полторак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нададуть Україні $100 мільйонів для зміцнення обороноздатності - Полторак

Казна та Політика
217
США найближчим часом нададуть допомогу Україні в розмірі 100 мільйонів доларів для зміцнення обороноздатності української армії.
Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.
“Міністр оборони США після прийняття закону про національну безпеку, після аналізу, який вони провели щодо реформування Збройних Сил, зазначив, що найближчим часом США нададуть допомогу Україні для зміцнення обороноздатності української армії, для поставок озброєння, техніки, оснащення на 100 мільйонів доларів”, – сказав він.
Полторак також заявив, що на саміті НАТО йшлося про успіх в проведенні реформ Збройних Сил України та про зміну формату взаємодії з партнерами, від консультацій – до матеріально-технічної допомоги.
“Так, наприклад, міністр оборони Великобританії буде з візитом в Україні в жовтні, і ми розглядаємо питання про постачання обладнання для ЗСУ… Міністр оборони Канади – ми вже сформували кілька договорів, підписали про постачання озброєння для України. Те, що стосується міністра оборони Польщі, у нас є тісна співпраця у військово-технічній сфері, а також питання, пов’язане зі створенням, навчанням і підготовкою спільної бригади “ЛитПолУкрбриг”, – сказав Полторак.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас