Японці купують контрольний пакет української агрокомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці купують контрольний пакет української агрокомпанії

Фондовий ринок
760
Японська корпорація Sumitomo придбає 51% акцій ТОВ “Спектр-Агро” (Київська обл.) – постачальника сільськогосподарських ресурсів для українських аграрних підприємств.
Згідно з повідомленням “Спектр-Агро” в соцмережі Facebook, відповідний дозвіл підписано між корпорацією, “Спектр-Агро” та ТОВ “Спектр-Агротехніка” 11 липня.
“Понад 30 років тому в Sumitomo було засновано агро-науковий напрям (ASBL). Почавши з експорту засобів захисту рослин з Японії, Sumitomo активно займається розширенням ланцюга постачань, постійно розвиваючи оптові та роздрібні канали збуту. На сьогодні ця діяльність здійснюється в 30 країнах світу. Придбання компанії “Спектр-Агро” є продовженням розвитку бізнесу Sumitomo в торгівлі сільгоспресурсами”, – йдеться в повідомленні.
В “Спектр-Агро” очікують, що операція з придбання сприятиме розширенню і зростанню діяльності компанії в Україні.

Довідка Finance.ua

  • “Спектр-Агро” заснована в 2009 році, в даний час здійснює діяльність на всій території України. Постачає такі сільськогосподарські ресурси, як засоби захисту рослин, добрива, насіння і сільськогосподарську техніку.
  • Група Sumitomo – одна з найбільших японських корпорацій. До неї входять компанії фінансового сектора, машинобудування, електротехнічної промисловості, чорної і кольорової металургії та ін.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас