Американська компанія створила суперкомп'ютер для симуляції мозку ссавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія створила суперкомп'ютер для симуляції мозку ссавців

Технології&Авто
228
Підрозділ Hewlett Packard Enterprise (HPE) прийшов на допомогу вченим, що займаються питаннями симуляції мозку.
Компанія створила суперкомп’ютер Blue Brain 5, призначений спеціально для симуляцій та реконструкції головного мозку ссавців в рамках проекту Blue Brain Федеральної політехнічної школи Лозанни.
Система заснована на існуючому суперкомп’ютері HPE SGI 8600, вона містить 372 обчислювальні вузли на базі процесорів Xeon Gold, Xeon Phi і Tesla V100, а також 94 ТБ пам’яті. Що важливо, Blue Brain 5 є гнучкою системою. Вона має чотири конфігурації, призначені для різних обчислювальних задач, і дозволяє встановлювати підсистеми, орієнтовані на відповідні завдання (включаючи глибоке навчання і візуалізацію), діючи як згуртоване ціле.
Система була встановлена ​​у Швейцарському національному суперкомп’ютерному Центрі в Лугано. Однак результатів її роботи ще доведеться почекати. Як очікується, суперкомп’ютер допоможе виконати завдання з моделювання цілих областей мозку миші до 2020 року. Згенеровані при цьому дані повинні сприяти кращому розумінню людського мозку і можуть привести до нових методів лікування хвороб.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас