Єна подешевшала до мінімуму за 6 місяців до долара, курс євро опускається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єна подешевшала до мінімуму за 6 місяців до долара, курс євро опускається

Валюта
143
Курс єни до долара США опустився в п’ятницю до мінімального рівня за шість місяців, його падіння за підсумками тижня може стати найбільш істотним з вересня.
Підйом світових фондових ринків продовжує підтримувати апетит до ризику, незважаючи на напруженість в торгових відносинах США і Китаю.
Зниження курсу єни в парі з доларом до шестимісячного мінімуму пов’язане з тим, що премія до вартості єни як валюти “тихої гавані” поступово сходить нанівець, цитує газета Financial Times аналітиків Action Economics.
Пара долар/єна за даними на 9:25 торгується на рівні 112,58 єни в порівнянні з 112,55 єни на закриття попередньої сесії. Раніше в ході торгів курс американської валюти піднімався до 112,77 єни, максимуму за півроку.
Вартість євро щодо долара США опустилася в ході торгів до $1,1658 у порівнянні з $1,1672. Напередодні курс євро до долара практично не змінився, незважаючи на дані про посилення інфляції в США до шестирічного максимуму.
Споживчі ціни (індекс CPI) у США в червні 2018 року підскочили на 2,9% порівняно з тим же місяцем минулого року, повідомило міністерство праці країни. Таким чином, річні темпи інфляції, що збіглися з очікуваннями ринку, були найвищими з 2012 року.
Багато експертів очікують посилення інфляції в США, враховуючи сильний ринок праці, а також підвищення мит на низку імпортних товарів та інші фактори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас