Трамп домігся від партнерів по НАТО до $40 млрд на оборону додатково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп домігся від партнерів по НАТО до $40 млрд на оборону додатково

Світ
340
Президент США Дональд Трамп в четвер заявив на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО, що в ході саміту Північноатлантичного альянсу партнери Вашингтона погодилися підняти витрати на оборону “до небаченого раніше рівня”.
“Ми домоглися неймовірного прогресу. Всі погодилися значно збільшити свої зобов’язання. Вони піднімуть їх до рівнів, про які раніше навіть не думали”, – сказав президент США.
Він зазначив, що лише 5 з 29 країн альянсу виконували свої зобов’язання по 2% ВВП на оборону.
“Їхні зобов’язання були 2%, але вони будуть більші, ніж зараз… Ми оцінюємо, які там будуть цифри. Але вже зараз ми говоримо про $33 млрд додаткового фінансування за винятком США”, – оголосив Трамп.
“Присутні на саміті НАТО люди зробили внесок, який ніколи раніше не робили”.
При цьому Трамп припускає, що в майбутньому треба вийти на 4% ВВП. Але в найближчі роки потрібно, щоб всі країни НАТО виплачували хоча б передбачені 2% ВВП на оборону.
Він допустив, що остаточна цифра щодо додаткових витрат може бути і більше $40 млрд. При цьому зазначив, що США виділяють майже 90% від загальних витрат на оборону країн НАТО.
“Вчора я їм (партнерам по НАТО – Ред.) повідомив, що вкрай незадоволений тим, що відбувається (з фінансуванням на оборону – Ред.), і вони погодилися збільшити внески. І я зараз дуже щасливий. НАТО зараз значно сильніше, ніж два дні тому”, – підсумував Трамп.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас