У Києві директор КП завдав бюджету збитків на 6 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві директор КП завдав бюджету збитків на 6 млн грн

Кримінал
413
Прокуратура Києва повідомила про підозру директору одного зі столичних комунальних підприємств за фактом зловживання службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду державним та громадським інтересам, що охороняються законом.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичного управління прокуратури.
Як поінформували правоохоронці, було встановлено, що за сприяння зазначеної посадової особи «комерційні структури отримували в користування приміщення, що знаходяться в господарському віданні цього комунального підприємства, за значно зниженими розцінками порівняно з тими, які передбачені укладеним в установленому законом порядку договорів оренди».
«За результатами проведення судово-економічної експертизи встановлено, що зазначеними діями бюджету міста Києва завдано збитків на загальну суму близько 6 млн гривень. Дії посадовця кваліфіковані за ч. ч. 1, 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем)», — сказано в релізі прокуратури.
Відзначається, що в даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.
Досудове розслідування триває.
Зазначимо, максимальна санкція статті, яку інкримінують фігуранту справи, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас