Німеччина збільшить виплати людям, які пережили Голокост, до 480 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина збільшить виплати людям, які пережили Голокост, до 480 мільйонів євро

Світ
335
Німеччина погодилася збільшити виплати на соціальну допомогу людям, які пережили Голокост. Наступного року обсяг наданих Берліном коштів збільшиться на 75 мільйонів до 480 мільйонів євро, повідомив увечері у вівторок, 10 липня, в Нью-Йорку керівник єврейської організації Jewish Claims Conference (JCC) Джуліус Берман.
Американський дипломат Стюарт Айзенстат, який вів переговори з урядом ФРН від імені організації, схвалив це рішення. За його словами, новий уряд Німеччини показав, що “поділяє наше розуміння того, що люди, які пережили Голокост, сильно настраждалися в юності, повинні гідно прожити роки, що їм залишилися”.
На переговорах також досягнута домовленість про збільшення пенсій 55 тисячам людей з Центральної та Східної Європи, які пережили Голокост. Протягом трьох років сума пенсії збільшиться з нинішніх 352 до 541 євро.
JCC, за власними даними, по всьому світу оплачує перебування в будинках престарілих 76200 людей, які пережили Голокост. Ще 62 тисячі осіб отримують допомогу на придбання продуктів харчування і медикаментів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас