Китай може загальмувати процес схвалення угод M&A у відповідь на мита США - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай може загальмувати процес схвалення угод M&A у відповідь на мита США - WSJ

Світ
149
Китай розглядає широкий список додаткових заходів у відповідь на черговий раунд мит ​​на імпорт товарів з КНР, оголошений президентом США Дональдом Трампом, включаючи загальмування процесу схвалення злиттів і поглинань за участю американських компаній, пише The Wall Street Journal.
Пекіна не має можливості віддзеркалити нові американські мита в повному обсязі – Китай просто не імпортує з США стільки товарів, тому кроки у відповідь торкнуться інших сфер діяльності, стверджують джерела видання.
Наприклад, Китай може затримувати видачу ліцензій і дозволів американським компаніям, а також посилити перевірки американських товарів на кордоні. В даний час уряд КНР вивчає, як реалізувати ці заходи, не порушивши національні інтереси в інших сферах.
У вівторок президент Д.Трамп дав вказівку почати процедуру введення додаткових 10%-них мит на товари з КНР загальною вартістю $200 млрд, зробивши тим самим ще один крок в ескалації торгового конфлікту з Пекіном. У новий список входять як високотехнологічні продукти, так і споживчі товари повсякденного попиту (сумки, одяг) і тривалого користування (меблі).
Раніше Д.Трамп заявляв, що в підсумку він готовий ввести додаткові тарифи практично на всі поставки з КНР, що становлять зараз близько $500 млрд на рік, якщо Пекін буде відповідати на нові мита аналогічними заходами щодо американських товарів і не піде на поступки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас