У США озвучили умови для України щодо вступу в НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США озвучили умови для України щодо вступу в НАТО

Казна та Політика
2311
США підтримують перспективу вступу України в НАТО, однак Київ має виконати низку умов, у тому числі боєздатність української армії повинна відповідати стандартам Альянсу.
Про це заявила під час дискусії на Київському форумі безпеки “Чого слід очікувати від саміту НАТО 2018?” посол США в Україні Марі Йованович, пише Сьогодні.
Вона відзначила прагнення українських військових до 2020 року відповідати стандартам НАТО.
“Сполучені Штати, як, я думаю, багато хто з вас знає, вітають прагнення України щодо членства в НАТО. І ми б хотіли побачити таку ж еволюцію протягом наступних чотирьох років. Українські військові встановили дуже високу мету для себе – відповідати стандартам НАТО до 2020 року. Я великий прихильник амбіцій, і тому ми хочемо зробити все, що можемо, на підтримку України в досягненні цієї мети”, – сказала Йованович.
Також вона привітала ухвалення Верховною Радою закону про нацбезпеку, однак каже, що Україна повинна успішно впровадити цей закон, певні реформи та ухвалити інші закони, важливі для інтеграції в НАТО. Також посол відзначила важливість не тільки оборонних реформ, але й політичних, економічних.
“Тому що НАТО – це не тільки військовий Альянс, найуспішніший в історії. Причина успішності Альянсу полягає в тому, що він заснований на спільних цінностях та принципах”, – додала Йованович.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас