СБУ і "Антонов" підписали меморандум про обмін даними про кібератаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ і "Антонов" підписали меморандум про обмін даними про кібератаки

Фондовий ринок
126
Служба безпеки України з метою розвитку ефективної системи кібербезпеки держави підписала меморандум з державним підприємством “Антонов”.
Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ на сторінці в соцмережі Фейсбук, документ повинен забезпечити обмін в режимі реального часу технологічними даними про кіберінциденти з використанням платформи MISP-UA.
“Фахівці спецслужби впевнені, що дані з MISP-UA будуть сприяти підвищенню захищеності державного підприємства стратегічного значення і ефективного реагування з боку СБУ та інших суб’єктів забезпечення кібербезпеки на атаки високого ступеня складності”, – сказано в повідомленні.
Співробітники Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ на базі платформи з відкритим кодом MISP (MalwareInformationSharingPlatform) створили систему збору і обробки інформації про інциденти кібернетичної безпеки та обмін технічними даними про ідентифікатори компрометації інформаційних систем об’єктів критичної інфраструктури між суб’єктами сектору безпеки в режимі реального часу.
В СБУ зазначили, що ця платформа широко використовується у всьому світі, відповідає міжнародним стандартам ЄС і НАТО і застосовується основними міжнародними суб’єктами у сфері кібербезпеки FIRST, CIRCL, CiviCERT, NATO NCI Agency і т. д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас