Іран планує зняти 300 млн євро готівкою в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран планує зняти 300 млн євро готівкою в Німеччині

Світ
893
Тегеран має намір зняти з рахунку в Німеччині 300 мільйонів євро готівкою і відправити їх літаком до Ірану через відновлення в найближчі місяці санкцій США щодо Ірану. Інформацію, яка з’явилася у понеділок, 9 липня, у газеті Bild, підтвердили в німецькому уряді.
Мова йде про частину коштів, що належать іранській владі і зберігаються в Європейсько-іранському торговому банку при Німецькому федеральному банку, пише DW.
Федеральне відомство з нагляду за фінансовим сектором і Управління фінансової інформації розпочали перевірку за фактом, згідно із законом про кредити та протидію відмиванню грошей.
“Ці перевірки відбуваються відповідно до чітких приписів”, – заявила представниця міністерства фінансів. Вони проводяться, якщо в результаті фінансової операції виникає підозра, що мова йде про відмивання грошей або фінансування тероризму.
За інформацією видання, іранська влада аргументує зняття гігантської суми тим, що гроші потрібні для передачі іранським громадянам, які через американські санкції втратили можливість користуватися кредитними картками під час зарубіжних поїздок.
Представник міністерства фінансів ФРН заявила, що операція зі зняття готівки в такій сумі відбувається вперше.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас