Президент Євроради: "Північний потік – 2" – це помилка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Євроради: "Північний потік – 2" – це помилка

Енергетика
821
Президент Європейської Ради Дональд Туск запевнив, що Єврокомісія працює над створенням нових енергетичних правил, які допоможуть зупинити будівництво російського газопроводу “Північний потік – 2”.
“Звичайно, ми обговорювали цей проект (“Північний потік – 2”, – Ред.), але, на жаль, у нас дуже мало позитивних новин. Зараз Єврокомісія намагається створити нові енергетичні правила, які допоможуть їм зупинити будівництво цього проекту. Але я не можу сказати, що зараз процес абсолютно продуктивний. Я вважаю, що цей проект є помилкою і він не буде грати в інтересах Євросоюзу. Звичайно, ми повинні захищати власні інтереси”, – підкреслив Туск.
Раніше помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл заявив, що проекти газопроводів “Північний потік – 2” і “Турецький потік” становлять загрозу для західних країн.

Довідка Finance.ua

  • Данія може заблокувати “Північний потік – 2”, бо залишилася єдиною країною, яка ще не видала дозвіл на його будівництво. Як відомо, 7 червня уряд Швеції видав компанії Nord Stream 2 дозвіл на прокладення газопроводу “Північний потік – 2”. У Німеччині “дали добро” на “Північний потік – 2” ще в січні-2018. Пізніше таке ж рішення ухвалила Фінляндія.
  • Україна розраховує, що якщо законодавство Європейського Союзу в енергетичній сфері буде поширено на проект “Північний потік – 2”, його спіткає та сама доля, що і “заморожений” в грудні 2014 року “Південний потік”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас