ЄБРР виділить 500 млн доларів на газопровід в обхід Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить 500 млн доларів на газопровід в обхід Росії

Фондовий ринок
947
Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) затвердила надання кредиту у розмірі 500 млн доларів на фінансування будівництва Трансадріатичного газопроводу (TAP), говориться в повідомленні банку.
Бенефіціаром за кредитом виступає Trans Adriatic Pipeline AG, яка займається реалізацією проекту будівництва газопроводу TAP.
TAP є частиною проекту “Південний газовий коридор” (ПГК), що передбачає створення трубопровідної інфраструктури для поставок азербайджанського газу з родовища Шах-Деніз в Європу. Загальна вартість TAP оцінюється в 4,5 млрд євро.
Як відомо, ділянка газопроводу, що проходить по території Румунії через Балкани між Болгарією та Австрією, буде споруджуватися за рахунок кредиту в межах Європейського інвестиційного плану, також відомого як “план Юнкера”.
Трансанатолійський газопровід (TANAP) було урочисто запущено 12 червня. Зазначимо, в той день взяти участь у проекті “Південного газового коридору” запросив Україну президент Азербайджану Ільхам Алієв в ході зустрічі з Президентом України Петром Порошенком.
Початкова пропускна здатність трубопроводу, як очікується, складе 16 млрд кубометрів газу на рік. Близько 6 млрд кубометрів буде поставлятися в Туреччину, а решта – в Європу. У перспективі ці обсяги планується наростити до 31 млрд кубометрів за рахунок будівництва додаткових газокомпресорних станцій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас