КНР планує подальше зниження субсидій для ринку електромобілів у 2019 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР планує подальше зниження субсидій для ринку електромобілів у 2019 р.

Технології&Авто
159
Китайська влада планує подальше зниження субсидій для ринку електромобілів з наступного року, розраховуючи, таким чином, підштовхнути автовиробників до вдосконалення технологій.
Середній розмір субсидії на купівлю електромобіля може бути знижений на третину в порівнянні з рівнем 2018 року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
За їхніми словами, влада КНР, ймовірно, буде підтримувати субсидіями найбільш ефективні електромобілі, здатні забезпечити пробіг від 200 км на одній зарядці (в даний час від 150 км).
План ще обговорюється, і його параметри можуть змінитися, зазначають джерела.
Субсидії для покупців електромобілів у Китаї були ключовим фактором, що підтримав місцевих виробників таких машин, включаючи BYD Co.
Китайський уряд у 2017 році витратив 6,64 млрд юанів ($1 млрд) на виплату субсидій покупцям електромобілів.
Крім урядових витрат, важливим фактором, що підтримує ринок, є політика регіональних органів влади, які надають різні стимули для підвищення привабливості електромобілів.
У лютому влада КНР знизила розмір субсидій для електромобілів, здатних забезпечити пробіг менше 300 км на одній зарядці, а також підвищила до 50 тис. юанів субсидію для машин з пробігом більше 400 км на одній зарядці акумулятора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас