Стало відомо, коли буде введено в дію Закон "Про валюту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли буде введено в дію Закон "Про валюту"

Казна та Політика
595
Закон “Про валюту і валютні операції” (№2473-VIII) опубліковано в п’ятничному випуску парламентського видання “Голос України” і буде введено в дію 7 лютого 2019 року.
“Цей закон набуває чинності в день, наступний за днем його опублікування, та вводиться в дію через сім місяців після набуття чинності”, – зазначено в перехідних положеннях.
Президент Петро Порошенко підписав документ 4 липня.
Закон дозволить прискорити валютну лібералізацію і передбачає концептуально новий підхід до системи валютного регулювання і нагляду – “дозволено все, що прямо не заборонено”. Він покликаний стати єдиним законодавчим актом, який визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні.
В даний час основним нормативно-правовим актом, що регулює валютний ринок, є декрет Кабміну “Про систему валютного регулювання і валютного контролю” від 1993 року.

Довідка Finance.ua

  • 21 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон “Про валюту і валютні операції”. За оцінкою низки експертів, набуття чинності законом дасть можливість українцям інвестувати в цінні папери на глобальних ринках і розміщувати кошти на рахунках будь-яких банків світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас