Українцям пояснили, чому у них маленькі пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пояснили, чому у них маленькі пенсії

Казна та Політика
3671
Громадяни країни отримують мізерні пенсії через низький рівень офіційних доходів і тіньову економіку.
Про це повідомляється на сайті Мінсоцполітики.
«Насправді розмір пенсій повністю відповідає рівню офіційних доходів населення. По-перше, рівень доходів безпосередньо впливає на розмір відрахувань до Пенсійного фонду та виплату пенсій сьогоднішнім пенсіонерам. По-друге, він також впливає на розмір майбутньої пенсії тих, хто платить внески сьогодні. Тобто мізерні пенсії є прямим наслідком мізерних офіційних доходів», – зазначили в міністерстві.
Як пояснили в міністерстві, внески до Пенсійного фонду сплачуються тільки із декларованої частини заробітку, а тіньовий ринок не бере участь у пенсійній програмі, а тим часом він становить близько 30% економіки України.
«Підвищити пенсії можна, якщо збільшити офіційні доходи населення шляхом зростання зарплат і проведення детінізації економіки», – зазначили у відомстві.
З тезою, що на мінімальну пенсію без держпідтримки прожити неможливо, у Мінсоцполітики згодні, але при цьому зазначили, що підвищення пенсій – процес тривалий.
Тому радять нинішнім пенсіонерам повною мірою використовувати всю державну підтримку: зокрема субсидії на житлово-комунальні послуги та допомогу від місцевих органів влади.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас