Закон про реформування наглядових рад держбанків прискорить співпрацю ЄБРР з Ощадбанком - ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про реформування наглядових рад держбанків прискорить співпрацю ЄБРР з Ощадбанком - ЄБРР

Фондовий ринок
203
Ухвалений Верховною Радою України закон про реформування наглядових рад державних банків (законопроект №8331-д) прискорить співпрацю Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) з державним Ощадбанком, написав керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
“Тепер ЄБРР може прискорити співпрацю з Ощадбанком”, – написав Ф. Маліж, коментуючи ухвалення закону.
Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що реформа корпоративного управління держбанків була ключовою вимогою подальшого стратегічного партнерства Ощадбанку та ЄБРР.
Читайте також: Рада ухвалила закон про реформування наглядових рад державних банків
“Політичний принцип формування наглядової ради через пропорційне представництво президента, парламенту і уряду відійшов у минуле – його замінено на політично незалежний підхід – з більшістю незалежних директорів. Так, попереду величезна і складна робота, але і колосальні можливості і перспективи, адже реформа корпоративного управління була ключовою вимогою подальшого поглиблення стратегічного партнерства Ощаду (банку – Ред.) з ЄБРР”, – написав він.
Як підкреслив банкір, реформа корпоративного управління державних банків – показовий приклад послідовності державної політики, командної роботи і політичної синергії.

Довідка Finance.ua

  • Верховна Рада в четвер ухвалила закон про реформування наглядових рад державних банків (законопроект №8331-д). За таке рішення проголосували 263 народні депутати при необхідному мінімумі 226 голосів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас