Wikipedia призупинила роботу у трьох країнах ЄС на знак протесту через новий закон про авторське право — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikipedia призупинила роботу у трьох країнах ЄС на знак протесту через новий закон про авторське право

Фондовий ринок
400
Wikipedia призупинила роботу інтернет-енциклопедії в Італії, Іспанії та Латвії через можливе введення закону Євросоюзу про авторське право. Про це пише TechCrunch.
5 липня 2018 року Європарламент обговорить введення нового законопроекту, який зобов’яже великих розповсюджувачів контенту ввести попередню фільтрацію матеріалів, а також заборонить публікувати на своїх майданчиках матеріали, захищені авторським правом. У випадку, якщо інтернет-майданчики вирішать публікувати такі матеріали, вони повинні будуть виплатити власнику прав гонорар.
Тепер, коли користувачі з кількох країн ЄС заходять на сторінку «Вікіпедії», вони бачать пост із заглушкою і вимогою до Європарламенту відмовитися від введення нового закону.
Наразі законопроект знаходиться сирому стані — в ньому немає положень про те, як сайти будуть фільтрувати контент, які матеріали потрапляють під визначення «захищені авторським правом», а також чи можна буде інтернет-майданчикам копіювати твори класики літератури, робити скріншоти фільмів і навіть вставляти частини з творів мистецтва в сніппети без виплати авторського гонорару.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас