Порошенко підписав указ про відродження Чорнобильської зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав указ про відродження Чорнобильської зони

Казна та Політика
797
Президент України Петро Порошенко підписав указ “Про додаткові заходи щодо відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо соціального захисту постраждалих осіб, безпечного поводження з радіоактивними відходами”.
Як повідомляється на офіційному сайті глави держави в четвер, указ підготовлений за результатами наради, що відбулася 26 квітня 2018 року під час робочої поїздки президента на Чорнобильську АЕС.
Згідно з указом, Кабінет міністрів України повинен створити умови для розвитку і відродження забруднених територій, в т.ч.в рамках утвореного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Уряду доручено законодавчо врегулювати проблемні питання правового режиму цих територій і розглянути доцільність подальшої дії встановлених там обмежень і заборон на різну діяльність, а також забезпечити підтримку розвитку самого заповідника через визначення особливостей його управління і функціонування.
“Особливу увагу в указі приділено заходам щодо соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Уряд повинен вирішити питання підвищення розміру пенсій по інвалідності для осіб з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв’язку з втратою годувальника з числа ліквідаторів. Також указ спрямований на вдосконалення державної політики у сфері поводження з радіоактивними відходами та перетворення об’єкта “Укриття” на екологічно безпечну систему”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас