Рада закликає ЄС підтвердити стратегічну роль України в постачанні газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада закликає ЄС підтвердити стратегічну роль України в постачанні газу

Енергетика
156
Верховна Рада закликає інституції Європейського Союзу сприяти максимальному використанню можливостей інтеграції України у внутрішній ринок ЄС.
Відповідну постанову №8551 із заявою парламенту підтримали 233 народні депутати на пленарному засіданні в четвер.
Згідно із заявою, український парламент очікує від ЄС підтвердження “стратегічної ролі України як країни-партнера для постачання газу в Європейський Союз”.
У документі зазначається, що Верховна Рада очікує від ЄС заходів, які унеможливлять будівництво “політично мотивованого проекту” – транзитного газогону “Північний потік-2”, що загрожує енергетичній безпеці України і всієї Європи.
Верховна Рада визнає необхідність формування спільного бачення шляхів інтеграції України в єдиний цифровий ринок Європейського Союзу, посилення співробітництва у митній сфері та енергетиці.
Крім того, депутати закликають ЄС спільно з іншими міжнародними донорами розробити нову комплексну стратегію підтримки України на основі ідей, закладених у концепцію Європейського плану для України.
Парламентарії також підкреслюють важливість збереження санкцій, ухвалених Євросоюзом після анексії Криму і тимчасової окупації українського Донбасу. Вони відзначають важливість підтримки Євросоюзом міжнародних зусиль щощо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі на підставі Мінських угод, у тому числі в “нормандському форматі”.
Разом з тим Рада закликає посилити міжнародний тиск на РФ у питанні негайного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних на території цієї держави громадян України, які протиправно укладені з політичних мотивів, а також звільнення заручників, яких утримують на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас