В Талліннському порту побудують комплекс за 200 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Талліннському порту побудують комплекс за 200 млн євро

Фондовий ринок
179
AS Tallinna Sadam (“Талліннський порт”) і компанія MPG AgroProduction OU уклали договір про взаємодію при будівництві порту Мууга комплексу з переробки олійних культур та логістичного центру.
Крім того, укладено договір про право на забудову з метою розвитку порту Мууга.
Вартість проекту становить 200 млн євро. Підприємство з переробки олійних культур потужністю до 1,5 млн тонн сировини на рік і логістичний центр буде зведено на місці колишнього вугільного терміналу.
Проект включає в себе будівництво технологічних ліній для навантаження-вивантаження судів, систем перевалки вантажів в залізничні вагони та на автотранспорт.
За словами члена правління, комерційного директора Талліннського порту Маргуса Віхмана, в результаті запуску виробничо-логістичного комплексу вантажообіг порту збільшиться на 10-15%.
“Ми дуже задоволені, що протягом багатьох років порожня територія колишнього вугільного терміналу буде знову запущена в роботу і до обсягу перевалки в порту Мууга після повного запуску комплексу в експлуатацію додасться до 2,5 млн тонн вантажів на рік”, – сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • Талліннський порт – найбільший в Естонії вантажно-пасажирський комплекс з п’яти портів (Ванасадам, Мууга, Палдиски, Пальяссааре і Сааремаа).
  • AS Tallinna Sadam на 100% належить державі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас