При закупівлі житла для військових виявлено зловживання на суму понад 600 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При закупівлі житла для військових виявлено зловживання на суму понад 600 млн грн

Кримінал
484
Аудитори Рахункової палати виявили ганебні факти корупції і зловживань під час будівництва житла для військовослужбовців.
Про це під час виступу у Верховній Раді заявив народний депутат України Віктор Бондар.
Ще 22 червня цього року, уточнив він, Рахункова палата затвердила та оприлюднила Звіт про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених Міністерству оборони України на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців у 2016-2017 роках, який виявив кричущі порушення як в процесі будівництва, так і при закупівлі житла для військових і зловживання на суму понад 600 мільйонів гривень.
«Це майже половина коштів, які були передбачені бюджетною програмою «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців ЗСУ» в 2016-2017 роках!» – уточнив Бондар.
Віктор Бондар підкреслив також, що за останніми даними Міноборони, станом на початок 2018 року в черзі на отримання квартир перебуває 46,3 тисячі сімей військовослужбовців. З них майже 7000 сімей на житло чекає вже більш ніж 20 років. За останні 7 років за державні кошти військові отримали 4518 квартир.
Тобто держава забезпечила менше ніж 10% від реальних потреб. У зв’язку з цим народний депутат зазначає, що в Міністерстві оборони має бути негайно проведено службове розслідування, а особи, причетні до махінацій і зловживань у процесі закупівлі житла для військовослужбовців, повинні бути звільнені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас