Кінофестиваль "Відкрита Ніч — Дубль 21" знову відбувся за підтримки Райффайзен Банку Аваль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінофестиваль "Відкрита Ніч — Дубль 21" знову відбувся за підтримки Райффайзен Банку Аваль

Особисті фінанси
26
Київ. 2 липня. — Райффайзен Банк Аваль уже шостий рік поспіль підтримав проведення кінофестивалю «Відкрита Ніч — Дубль 21», який відбувся в ніч із 30 червня на 1 липня.
«Сьогодні дуже важливі різноманітні соціальні проекти, спрямовані на посилення наших культурних традицій та цінностей. І кінофестиваль «Відкрита Ніч» є чудовим цьому прикладом, — відмітила на церемонії відкриття фестивалю Наталія Марченко, директор департаменту виконавчого управління та комунікацій Райффайзен Банку Аваль. — Це не тільки гарний майданчик для пошуку нових талановитих режисерів, а і вагомий внесок до духовного відродження нашого українського кіно. З кожним роком фестиваль набирає сили, масштабу, і приємно спостерігати як не тільки кількісно, але і якісно змінюється наш український кінематограф».
Як і в попередні роки, основним майданчиком фестивалю став «Арт-причал» у Києві. Одночасно зі столицею покази короткометражних фільмів українських режисерів проходили на 80 майданчиках України та зарубіжжя.
До конкурсної програми фестивалю цього року увійшли 9 ігрових стрічок, 7 документальних та 5 анімаційних.
Додатково у фестивальну ніч київські глядачі змогли побачити фільми проекту «Дивись українське — твори своє майбутнє!». Цей комплексний багатоформатний комунікаційний проект сприяє розвитку українського кінематографа та поширенню творчими засобами громадянських і моральних цінностей. Концептуальна ідея проекту полягає у твердженні — «Майбутнє творять люди!».
Завершилася «Відкрита Ніч» почесною церемонією нагородження. Переможці спеціальних номінацій отримали не лише дипломи, а й грошові винагороди.
Гран-прі фестивалю у розмірі 50 тис. грн від Райффайзен Банку Аваль отримав короткометражний анімаційний фільм «Причинна», створений за мотивами однойменної поетичної балади Тараса Шевченка. Режисер — Андрій Щербак.
«Відкрита Ніч» — український кінофестиваль україномовного кіно, започаткований у 1997 році. Засновник і постійний організатор фестивалю — режисер Михайло Іллєнко. Фестиваль щорічно проходить в кінці червня як огляд найцікавіших здобутків українського короткометражного кіно.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас