Kraken стверджує, що Bloomberg управляє ринком ф'ючерсів на Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kraken стверджує, що Bloomberg управляє ринком ф'ючерсів на Bitcoin

Фінтех і Картки
701
Криптовалютна біржа Kraken прокоментувала у своєму блозі нещодавню статтю Bloomberg, в якій стверджується, що біржа маніпулює Tether (USDT). Kraken натякнула, що матеріал написаний з метою вплинути на ціну торгівлі Bitcoin-ф’ючерсами.
29 червня четверо авторів статті заявили, що ринок Tether на Kraken демонструє тривожні сигнали (червоні прапори), які не повинні обійти увагою регулятори. Kraken стверджує, що стаття написана погано, не піддається логіці і безсоромно скопійована іншими журналістами-лемінгами». Біржа також припустила, що у Bloomberg могли бути власні мотиви, щоб написати таку статтю:
«Якщо вже ми вирішили, «озброївшись вилами і факелами правосуддя», почати боротьбу з маніпуляціями на ринку, просимо вас в першу чергу звернути свою увагу на цей факт: матеріал Bloomberg News був опублікований 29 червня, в останній робочий день другого кварталу, день, коли закінчується безліч ф’ючерсних контрактів, тим самим створивши горезвісні червоні прапори».
Kraken, мабуть, має на увазі торгівлю ф’ючерсами CME, яка закінчилася 29 червня з датою розрахунку 5 липня. Kraken має на увазі, що стаття могла знизити ціну Bitcoin, принісши прибуток тим, хто шортив.
У своїй статті Bloomberg заявляє, що угоди невеликого обсягу часом мають більший вплив на ціну USDT, ніж великі угоди, і вказує на велику кількість великих ордерів, які навряд чи могли бути розміщені рядовими користувачами.
У відповідь на це Kraken парирував, що токени USDT забезпечені доларами США за курсом 1 до 1, що відрізняє їх від Bitcoin, ціна якого визначається попитом і пропозицією.Tether, за твердженням біржі, є «явно керованим активом».
Kraken смиренно визнала, що, хоча вони і пишаються своєю репутацією, біржа недостатньо велика, щоб впливати на ціну USDT: «Цей рівень відкриття ціни USDT відбувається на різних ринках, а не тільки пари USDT/USD на Kraken, на яку за останні 24 години припало менше ніж $1 млн обсягу торгів».
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас