Борг столичних споживачів електроенергії сягає понад 900 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг столичних споживачів електроенергії сягає понад 900 млн гривень

Казна та Політика
146
Борг столичних споживачів за електроенергію перед ПрАТ “ДТЕК Київські електромережі” становить 932 млн грн.
Серед найбільших боржників – комунальні підприємства життєзабезпечення та мешканці міста, повідомляє прес-служба компанії.
Комунальні підприємства заборгували за електроенергію 395 млн грн. Найбільший боржник ПАТ АК “Київводоканал” залишається винним за електрику близько 230 млн грн.
Борг населення Києва у червні досяг 420 млн грн. В травні 340 тис. киян вчасно не розрахувались за спожиту електроенергію. Найбільше за електроенергію заборгували мешканці Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів – 59,3 млн грн, 51,1 млн грн та 50,1 млн грн відповідно.
Через борги за електрику було відключено майже 2 тис. побутових споживачів із загальною сумою боргу майже 10 млн грн та 116 юридичних з боргами на суму 67 млн грн.
“До суду подано більше 60 позовів про стягнення заборгованості на загальну суму понад 1 млн грн без урахування інфляції та 3% річної пені”, – йдеться в повідомленні.
Компанія “ДТЕК Київські електромережі” пропонує боржникам усі передбачені законодавством методи врегулювання заборгованості за спожиті послуги (реструктуризація боргу тощо).
“Електропостачання припиняється в тому випадку, коли боржник не виконує зобов’язання з оплати спожитих послуг, не реагує на попередження впродовж одного місяця”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас