МВФ надав Молдові ще $34 млн на підтримку реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ надав Молдові ще $34 млн на підтримку реформ

Світ
77
Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду за результатами третьої оціночної місії прийняла рішення виділити Молдові $34 млн на продовження реформ.
Про це повідомили в прес-службі молдовського уряду.
Черговий транш в розмірі $22,5 млн вже надійшов на рахунок Нацбанку, ще $11,5 млн очікуються на початку поточного тижня.
Візит місії фонду відбувся в березні. Як зазначили в прес-службі, МВФ позитивно оцінив виконання урядом і Національним банком Молдови умов трирічної програми співпраці з фондом (листопад 2016 року – листопад 2019 року).
“Молдова повністю виконує програму МВФ, і це привело до поліпшення економічної ситуації в країні. Дуже важливо, щоб реформи в республіці просувалися і далі, була завершена модернізація фінансового сектора, в енергетичному секторі була прозорість і зберігалася макроекономічна стабільність. Важливо також і далі докладати зусиль для поліпшення якості управління в країні”, – наводяться в прес-релізі фонду слова заступника виконавчого директора МВФ Тао Чжана (Tao Zhang).

Довідка Finance.ua:

  • Молдова підписала меморандум про співпрацю з МВФ 7 листопада 2016 року.
  • У рамках меморандуму Молдова отримала доступ до ресурсів фонду на 129,4 млн SDR, або близько $178,7 млн. З цієї суми вже отримано понад $80 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас