Україна в III кв.-2018 чотири рази запропонує валютні ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в III кв.-2018 чотири рази запропонує валютні ОВДП

Фондовий ринок
888
Міністерство фінансів України в III кварталі 2018 року планує чотири аукціони з розміщення валютних облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП): 10 і 24 липня, 14 серпня і 11 вересня.
Згідно з графіком розміщення ОВДП, оприлюдненим на сайті міністерства в середу, на перших трьох аукціонах намічено розміщення доларових облігацій з погашенням через 1,5-2 роки, тоді як валюта паперів на вересневому аукціоні не вказана.
У II кварталі Мінфін проводив валютні аукціони п’ять разів: три рази це були доларові папери і два рази – в євро. І за доларовими паперами Мінфін двічі одночасно пропонував до продажу три випуски – з термінами погашення від 9 місяців до двох років.
Графік розміщення також передбачає виставлення щовівторка гривневих облігацій з погашенням через 6 і 12 місяців. Крім цього, раз на два тижні будуть пропонуватися 3-місячні папери, а в вересні щотижня покупці зможуть придбати 9-місячні ОВДП.
Що стосується середньострокових облігацій, то 3 липня Мінфін має намір виставити 1,5-річні, 2- і 3-річні папери, а потім буде чергувати пропозицію 2- і 3-річних паперів, додатково виставляючи на продаж кожного останнього вівторка місяця ще й 5-річні облігації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас