Гонконг планує перейти на європейську систему збирання тари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг планує перейти на європейську систему збирання тари

Казна та Політика
288
Представники екологічних організацій Гонконгу заявили про необхідність запровадження заставної (депозитної) системи збирання тари в КНР, передає УНН з посиланням на scmp.com.
Відзначається, що в Гонконзі переробляється близько 10% використаних пластикових пляшок. Планується, що завдяки впровадженню заставної системи збирання тари, цей показник перевищить 70%.
На пропозицію екологів відгукнувся міністр з питань охорони навколишнього середовища. Він пообіцяв вивчити питання впровадження системи в найкоротші строки.
Нагадаємо, надлишок пластикового сміття став проблемою для багатьох країн у світі. Україна не виняток. Щорічно наша країна накопичує близько 12-15 млн тонн твердих побутових відходів, 40% з яких — це тара, в тому числі пластикова. Експерти вказують, що проблема криється у відсутності мотивації українців цивілізовано поводитися зі сміттям, зокрема пластиковими пляшками.
Боротися з пластиком більшості європейських країн допомагає (заставна) депозитна система збору тари.
Принцип її роботи полягає в тому, що при здачі пляшок в спеціальний автомат споживачам повертається частина грошей, сплачених при купівлі напою. Чим більше пляшок збере автомат — тим більше тари можна використовувати повторно або переробляти. Це в свою чергу зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.
Норвегія, наприклад, завдяки такій системі переробляє майже всі пластикові пляшки в країні. У 2016 році там переробили 598 млн пляшок, що становить 97% від загального обсягу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас