Обов'язкова енергомодернізация шкіл і дитсадків збільшує мінімум на 20% термін експлуатації будівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обов'язкова енергомодернізация шкіл і дитсадків збільшує мінімум на 20% термін експлуатації будівель

Нерухомість
237
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запроваджує обов’язкове впровадження енергозберігаючих технологій і матеріалів при будівництві або реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, завдяки чому як мінімум на 20% збільшується термін експлуатації таких будівель, — випливає з відповідних змін, які містяться в нових ДБН Ст. 2.2-3: 2018 «Будівлі і споруди. Навчальні заклади» та ДБН Ст. 2.2-4-2018 «Будівлі і споруди. Установи дошкільної освіти».
Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, тепло і комфорт в школах — одна з головних вимог, тому у нових ДБН по дитсадкам і школам «енергоефективні заходи є однією з обов’язкових умов при проектуванні».
«Діти перебувають у теплих приміщеннях, отже, менше хворіють. Крім цього, обов’язкова енергомодернізація шкіл і дитсадків збільшує мінімум на 20% термін експлуатації будівель і оновлює їх зовнішній вигляд. Наприклад, якщо термін експлуатації будівлі школи чи дитсадка становить близько 100 років, то енергомодернізація продовжує їй життя ще на 25 років», — цитує міністра його прес-служба.
За словами Парцхаладзе, впровадження енергоефективних заходів також дозволяє економити 20-30% коштів на енергоресурси і сприяє створенню сучасних комфортних умов перебування дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас