ФГВФО призупинив виплати вкладникам банку "Преміум" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО призупинив виплати вкладникам банку "Преміум"

Кредит&Депозит
205
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) подав касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 6 березня 2018 року про скасування ліквідації банку “Преміум”, повідомив ФГВФО на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, виконавча дирекція ФГВФО з метою збереження активів банку і запобігання їх втраті, а також для захисту прав вкладників і кредиторів банку прийняла рішення продовжити термін роботи ліквідатора банку “Преміум” Іллі Луньо до настання однієї з двох обставин: прийняття Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду остаточного рішення в касаційному провадженні або узгодження Національним банком України (НБУ) нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності банку “Преміум”.
У зв’язку з цим виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів прийняла рішення також зупинити виплати вкладникам банку гарантованої суми відшкодування.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ 10 лютого 2016 року прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати банк “Преміум” за порушення банківського законодавства в сфері фінансового моніторингу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас