Porsche придбала 10% Rimac для своїх спортивних електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche придбала 10% Rimac для своїх спортивних електромобілів

Фондовий ринок
340
Легендарна німецька марка Porsche і молода хорватська компанія Rimac привезли на автосалон Geneva Motor Show в березні 2018 року нові напрацювання в сфері спортивних електрокарів в особі концептів Mission E Cross Turismo і Concept Two відповідно. Тепер два виробники готові розпочати тісну співпрацю, підкріплену купівлею Porsche 10% акцій Rimac Automobili.
Крім власних концептуальних розробок, Rimac домоглася помітних успіхів, наприклад, поставляючи батареї для майбутнього гібридного спорткара Aston Martin Valkyrie або Jaguar E-Type Zero, родстера зразка 1968 року з електродвигуном, який королева Британії подарувала нещодавно принцу Гаррі на весілля. Rimac також поставляє акумулятори та інші компоненти виробнику люксових електромобілів Koenigsegg.
Мотивація Porsche в цій угоді в тому, щоб використовувати досвід Rimac для прискорення розробок власних електрокарів. «Rimac вражаюче зарекомендувала себе в царині електромобілів, – зазначив заступник голови правління Porsche AG Лутц Меске (Lutz Meschke). – Ідеї та підходи Rimac надзвичайно перспективні, тому ми сподіваємося на тісну співпрацю з цією компанією в формі спільних розробок».
Згаданий повністю електричний двомісний суперкар Rimac Concept Two володіє неймовірними 1914 кінськими силами, розганяється до сотні за 1,9 секунди, досягає швидкості 415 км/год і може на одному заряді подолати 650 км. Корпус машини, хоч і не відрізняється оригінальністю дизайну, але має ретельно продуману аеродинаміку для оптимізації повітряного потоку і охолодження. Двері типу «крило метелика» забезпечують зручну посаду і вихід з автомобіля.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас