Volvo відкрила свій перший завод в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo відкрила свій перший завод в США

Фондовий ринок
490
Шведський виробник автомобілів Volvo Cars Corp., власником якого є китайський концерн Geely, оголосив про відкриття свого першого заводу на території США в місті Чарлстон, штат Південна Кароліна.
Як повідомляють в Volvo, інвестиції в завод складуть близько 1,1 млрд дол. Відкриття заводу створить близько 4 тис. нових робочих місць, 1,5 тис. з них з’являться до кінця цього року.
Планується, що спочатку підприємство буде виробляти нові седани Volvo S60 – перший автомобіль зійде з конвеєра вже восени. З 2021 року тут будуть випускатися нові версії кросовера XC90.
Автомобілі будуть продаватися як на американському ринку, так і за межами США.
Загальна площа заводу складає близько 650 гектарів, площа приміщень – 213,7 тис. кв. м. Щорічний випуск автомобілів досягне 150 тис. після виходу на повну виробничу потужність.
Запуск виробництва на новому заводі Volvo Cars дозволить компанії посилити свої позиції глобального автовиробника. В даний час компанія володіє двома заводами в Європі (а також одним майданчиком з виробництва двигунів) і трьома – в Китаї, складальними виробництвами в Індії і Малайзії.

Довідка Finance.ua:

  • Китайська Zhejiang Geely Holding Group Co. купила Volvo в 2010 році.
  • У 2017 році Volvo продала рекордні 571,58 тис. автомобілів, на 7% більше, ніж роком раніше. Операційний прибуток компанії склав 14,06 млрд шведських крон (1,58 млрд дол.) при виручці в 210,9 млн крон.
  • Два роки тому повідомлялося про намір Volvo з 2019 року перейти на випуск авто з виключно електричними або гібридними двигунами.
  • Однак пізніше в компанії передумали і трохи спростили свої завдання. У квітні в Volvo заявили, що до 2025 року електрокари складуть половину авто, випущених ними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас