Хмарна виручка Oracle досягла $1,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хмарна виручка Oracle досягла $1,7 млрд

Фондовий ринок
510
Компанія Oracle, яку Bloomberg називає другим за величиною в світі виробником програмного забезпечення, підбила підсумки четвертого кварталу і всього 2018 фінансового року.
За звітний тримісячний період, що завершився 31 травня, продажі Oracle склали $11,3 млрд, що на 3% більше, ніж роком раніше. Чистий прибуток американської корпорації підвищився на 5% до $3,41 млрд.
За результатами всього фінансового року Oracle отримала виручку в розмірі $39,8 млрд (+6% до попереднього року) і прибуток на рівні $3,8 млрд (-59%).
У березні-травні 2018 року доходи компанії від продовження підписки на хмарні сервіси (SaaS, PaaS і IaaS), поновлення ліцензій на програмне забезпечення та підтримки продуктів зросли на 8%, досягнувши $6,8 млрд. Продажі ліцензій для розгортання ПЗ безпосередньо на підприємстві і хмарних ліцензій скоротилися на 5% до $2,5 млрд.
Oracle не повідомила виручку в сегментах SaaS, PaaS і IaaS і назвала лише загальний обсяг хмарного бізнесу – близько $1,7 млрд.
«Деякі з наших найбільших клієнтів почали процес перенесення локальних баз даних Oracle в Oracle Cloud, – говорить технічний директор Oracle Ларрі Еллісон (Larry Ellison). – Наприклад, AT&T переміщує в Oracle Cloud тисячі баз даних і десятки тисяч терабайт даних. Ми вважаємо, що ці масштабні міграції баз даних Oracle в хмару стануть драйвером нашого бізнесу по PaaS і IaaS в 2019 фінансовому році».
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас