Новий робот буде управлятися жестами людини і її мозковою активністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий робот буде управлятися жестами людини і її мозковою активністю

Технології&Авто
195
Інженери Массачусетського технологічного інституту (MIT) представили робота, який буде управлятися не словами, а жестами людини і її мозковими хвилями. На цей пристрій звернуло увагу видання EnGadget. З таким роботом зможуть взаємодіяти в тому числі німі і сліпі люди.
Розробники навчили робота зчитувати сигнали мозку ErrPs, що виникають, коли люди помічають різні помилки. Система контролює активність людського мозку, і якщо пристрій зчитує сигнал ErrPs, андроїд моментально припиняє цю діяльність, дозволяючи користувачеві підкоригувати роботу.
Система випробовувалася на роботі Бакстер від Rethink Robotics, йому потрібно було провести силове тренування. У підсумку, під контролем людини, Бакстер зробив 97% правильних дій, тоді як у звичайній варіації цей показник не перевищував 70%.
За словами автора проекту Йозефа Дельпетро, ​​винахід дозволить відійти від традиційного уявлення про управління роботами. «Машина буде адаптуватися до людини, а не навпаки», – розповів він. Це робить спілкування людини з роботом більш схожим на розмову людини з людиною.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас