Нафта дешевшає в очікуванні нових сигналів від ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає в очікуванні нових сигналів від ОПЕК

Енергетика
316
Ціни на нафту знижуються в очікуванні нових сигналів від нафтовидобувних держав, які зустрінуться у Відні пізніше цього тижня.
Ціна серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 МСК знизилася на $0,39 (0,52%) – до $74,35 за барель. У середу контракти подешевшали на $0,34 (0,45%) – до $74,74 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту BRENT на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,21 (0,32%) – до $65,5 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $1,15 (1,77%) – до $66,22 за барель.
Підтримку нафти WTI напередодні надали дані Міненерго США про запаси енергоносіїв в країні.
Запаси нафти в США минулого тижня знизилися за тиждень на 5,9 млн барелів, максимальними темпами з січня. Експерти, опитані S&P Global Platts, в середньому прогнозували зниження запасів на 3,7 млн барелів.
“Збільшення обсягів нафтопереробки в США – до 17,7 млн барелів на добу (б/д), що дуже близько до рекорду, зафіксованого влітку минулого року, – сприяло максимальному з січня скороченню запасів нафти в США”, – відзначає аналітик ClipperData Метт Сміт.
“З огляду на такк високк активність в сфері нафтопереробки, ми не повинні дивуватися істотному підвищенню запасів бензину і дистилятів”, – цитує експерта MarketWatch.
Запаси бензину в США минулого тижня зросли на 3,3 млн барелів, дистилятів – на 2,7 млн барелів, повідомило Міненерго. Аналітики в середньому прогнозували скорочення запасів бензину на 1 млн барелів, дистилятів – на 700 тис. барелів.
В центрі уваги ринку – зустріч нафтовидобувних держав, яка пройде в кінці цього тижня. Країнам ОПЕК+ належить провести переговори щодо подальшої долі угоди про обмеження видобутку нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас