Майже половина українських компаній страждає від корупції (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина українських компаній страждає від корупції (опитування)

Кримінал
496
Хабарництво та корупція залишаються основними видами економічних злочинів, які негативно впливають на діяльність українських організацій.
Про це свідчать дані опитування українських респондентів у рамках Всесвітнього дослідження економічних злочинів та шахрайства у 2018 році, представлені компанією PwC, повідомляє прес-служба НАБУ.
Зазначається, що за останні два роки від цих злочинів постраждали 48% опитаних компаній, а кожний третій український респондент (33%) пригадав, що його організація отримувала пропозицію дати хабара.
Як показало дослідження, найпоширенішими видами злочинів, із якими стикаються компанії, є незаконне привласнення майна (46%), шахрайство у сферах закупівель (33%) та управління персоналом (33%), кіберзлочини (31%).
Невтішним є прогноз представників українських організацій на наступні два роки: вони вважають, що корупція залишатиметься найбільш суттєвим економічним злочином для їхніх компаній.
З 2001 року кожні два роки компанія PwC проводить всесвітнє дослідження щодо визначення ставлення організацій до економічних злочинів. В Україні дослідження проводиться з 2009 року, що дозволило експертам PwC спостерігати за тенденціями стосовно найбільш поширених видів економічних злочинів та шахрайства.
В опитуванні 2018 року взяв участь 101 представник різних українських організацій, як приватного, так і державного сектора.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас