Банк міжнародних розрахунків: Чим більше криптовалют створюється, тим гірше вони працюють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк міжнародних розрахунків: Чим більше криптовалют створюється, тим гірше вони працюють

Фінтех і Картки
687
Будь-яка форма грошей для роботи у великих мережах потребує довіри до стабільності своєї цінності і до здатності ефективно масштабуватися, йдеться в щорічному звіті Банку міжнародних розрахунків (BIS), який об’єднує центральні банки світу.
Проте довіра може миттєво зникнути через крихкість децентралізованих мереж, від яких залежать криптовалюти, йдеться в BIS.
Чим більшими ці мережі стають, тим більше вони схильні до перевантажень, заявляють в BIS, який відзначає високі комісійні збори в мережі найвідомішоъ криптовалюти – Біткойна, а також обмежену кількість транзакцій за секунду, які вони можуть обробляти.
«Довіра може випаруватися в будь-який момент через крихкість децентралізованого консенсусу, за допомогою якого реєструються транзакції. Тим самим ставиться під сумнів остаточний характер платежів, а також виникає загроза того, що криптовалюта може просто перестати функціонувати, що призведе до повної втрати цінності», – керівник дослідження BIS Хен Сон Шин пояснив, що державні гроші мають цінність тому, що у них є користувачі, але багато людей, які володіють криптовалютами, часто роблять це виключно зі спекулятивною метою.
За словами BIS, залежність користувачів від так званих майнерів також є недоліком, що вимагає величезного і дорогого використання електроенергії.
Агустін Карстенс, генеральний менеджер BIS, описав Біткойн як «поєднання бульбашки, схеми Понці і екологічної катастрофи».
BIS повідомило центральним банкам про необхідність думати про потенційні ризики, перш ніж випустити свої власні криптовалюти.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас