Порошенко схвалив підвищення мита на експорт металобрухту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив підвищення мита на експорт металобрухту

Казна та Політика
234
Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає продовження ще на один рік – до 15 вересня 2019 року – дію мита на експорт брухту чорних металів. При цьому його розмір збільшується з €30 до €42 за тонну.
Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.
Закон підписаний 18 червня. Проголосований він був депутатами місяць тому, 17 травня.
Нагадаємо, що мито діє з 15 вересня 2016 року, спочатку його ставка була встановлена ​​на рівні €10 за тонну. Його дія тепер уже двічі продовжувалася.
Обґрунтуванням для введення обмежувальних заходів називалася мета ліквідації дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку для першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості і забезпечення умов відновлення об’єктів інфраструктури.
У пояснювальній записці зазначається, що за підсумками 2017 року можна однозначно стверджувати, що підвищення мита втричі на експорт брухту чорних металів (до 30 євро/тонна) мало позитивний ефект для металургійної галузі (скорочення дефіцитності брухту з 20% до 9%, підвищення виплавки стали і виробництва окремих видів металургійної продукції) і для державного бюджету (додатково 231 млн гривень надходжень).
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас