Westinghouse очікує тендеру на "Енергоміст" для активізації кооперації з "Турбоатомом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Westinghouse очікує тендеру на "Енергоміст" для активізації кооперації з "Турбоатомом"

Фондовий ринок
185
Westinghouse в рамках кооперації з “Турбоатомом” продовжує обговорювати підготовку до впровадження програм збільшення встановленої потужності енергоблоків ВВЕР і підвищення коефіцієнта використання встановленої потужності (КВВП), а активізація кооперації можлива при запуску проекту енергомосту “Україна-ЄС”, повідомив віце-президент і керуючий директор Westinghouse в Північній Європі Азіз Даг (Aziz Dag).
“Ми зараз чекаємо тендер на постачання з проекту Енергетичного мосту”, – сказав він агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах Шведсько-українського бізнес-форуму, що відбувся у Києві минулого тижня.
Крім того, А. Даг зазначив, що Westinghouse також працює з Міненерговугілля, “Енергоатомом” та іншими зацікавленими особами як за програмою збільшення КВВП, так і за програмою збільшення встановленої потужності. “Це дві окремі програми”, – уточнив він.
Відповідаючи на питання про відновлення виробництва ядерного палива для енергоблоків ВВЕР-440, А. Даг повідомив, що кілька тижнів тому компанія провела спеціальний семінар з цього палива в Стокгольмі. За його словами, на ньому Westinghouse запросив усіх, хто експлуатує реактори ВВЕР-440 – “Енергоатом”, експлуатантів АЕС Словаччини, Чехії, Фінляндії, щоб спільно розвивати зусилля з оволодіння цими технологіями.
Він нагадав, що Євросоюз для посилення енергетичної безпеки підтримує проект з диверсифікації постачання палива для ВВЕР-440 і раніше виділив частину коштів на його здійснення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас