Чоловік із США спробував вкрасти доменне ім'я за допомогою пістолета. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чоловік із США спробував вкрасти доменне ім'я за допомогою пістолета.

Кримінал
350
43-річного чоловіка з Айови Шермана Хопкінса-молодшого засудили до 20 років в’язниці за спробу «насильницької крадіжки доменного імені в іншої людини під дулом пістолета» в 2017 році. У поліції зазначили, що крадіжка домену — досить поширений злочин онлайн, але це перший відомий їм випадок, коли це спробували зробити фізично і за допомогою пістолета
У червні минулого року Хопкінс увірвався в будинок 26-річного Ітана Дейо і вимагав, щоб той ввів пароль на своєму комп’ютері і передав йому права на доменне ім’я «doitforstate.com». Згідно з біографією Дейо на його особистому сайті, він є веб-підприємцем, який раніше працював на хостинг GoDaddy; він також володіє кількома доменними іменами, які виставлені на продаж.
Дейо спробував закритися в своїй кімнаті, але Хопкінс ногою вибив двері, приставив пістолет до голови своєї жертви і кілька разів вдарив електрошокером. В цей час Дейо намагався вирвати пістолет у Хопкінса, здобув над ним контроль і кілька разів вистрілив Хопкінсу в груди.
Згідно з судовими документами, Хопкінсу пред’явили звинувачення в незаконному володінні вогнепальною зброєю, проникненні на приватну територію і використанні пістолета. У грудні минулого року Хопкінс визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення.
Неясно, чому Хопкінс хотів отримати саме це доменне ім’я і чи призначалося воно йому. «Ми не можемо дати багато докладної інформації про розслідування, — розповіли в поліції. – Ймовірно, це доменне ім’я було для нього цінне, і він хотів, щоб його повернули комусь іншому».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас