Більшість банків скористаються можливістю squeeze-out, прогнозують в НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість банків скористаються можливістю squeeze-out, прогнозують в НБУ

Казна та Політика
483
Банки будуть активно використовувати норму закону про примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів (squeeze-out), вважає директор департаменту ліцензування Національного банку України (НБУ) Олександр Бевз.
“Думаю, більшість банків цією опцією скористається”, – сказав він на П’ятому міжнародному форумі корпоративних секретарів в Києві, що відбувся минулого тижня.
О. Бевз зазначив, що приблизно у 75 банків з 82 діючих є мажоритарний власник з часткою понад 95%, хоча іноді це і не випливає з оприлюдненої структури власності.
Як приклад він навів Укрсоцбанк, основний акціонер якого ABH Holding нещодавно повідомив про намір провести такий примусовий викуп акцій.
Водночас О. Бевз відмовився коментувати можливість squeeze-out у випадку Райффайзен банку Аваль, чиї акції представляють найбільший інтерес для ринку.
Член Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку Максим Лібанов уточнив, що кілька українських банків вже завершили процедуру примусового викупу акцій.

Довідка Finance.ua

  • Ухвалений 23 березня 2017 року закон “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України в частині підвищення рівня корпоративного управління в АТ” ввів в законодавче поле країни процедури squeeze-out і sell-out (примусовий викуп і примусовий продаж акцій).
  • Згідно з вимогами закону, після концентрації якою-небудь особою або групою осіб, які діють спільно, контрольного або значного контрольного пакету, міноритарії мають право вимагати від мажоритарія викуп акцій, що належать їм. У свою чергу, у разі домінуючого контрольного пакета мажоритарій може вимагати обов’язкового продажу акцій міноритаріями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас