"Нафтогаз" звернувся до Апеляційного суду Швеції для виконання рішення Стокгольмського арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" звернувся до Апеляційного суду Швеції для виконання рішення Стокгольмського арбітражу

Енергетика
305
НАК “Нафтогаз України” звернувся до Апеляційного суду Швеції, який 13 червня видав наказ про призупинення процедури виконання рішення Стокгольмського арбітражу за клопотанням ВАТ “Газпром” (РФ), повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.
“Сьогодні ми зробили подання до Апеляційного суду Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання в Апеляційний суд, як правило, є публічними. Тому всі бажаючі можуть його прочитати – там є багато чого цікавого!”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук”.

Довідка Finance.ua

  • Стокгольмський арбітраж 28 лютого 2018 року ухвалив остаточне рішення щодо суперечки між “Газпромом” і “Нафтогазом України” в рамках контракту на транзит газу через територію України.
  • За ним “Газпром” повинен заплатити українській стороні $2,6 млрд за недостатні обсяги транзиту газу. У свою чергу “Газпром” звернувся до апеляційного суду округу Свеа із заявою про оскарження рішення і повне скасування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас