Виробники будматеріалів просять врегулювати ситуацію з видачею ліцензій на видобуток сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники будматеріалів просять врегулювати ситуацію з видачею ліцензій на видобуток сировини

Казна та Політика
145
Виробники будівельних матеріалів просять Кабінет міністрів України і профільні служби врегулювати ситуацію з наданням спеціальних дозволів на користування надрами.
За словами учасників ІІІ Будівельного конгресу України, що проходить у Києві в п’ятницю, спроби продовжити дозволи на розробку родовищ часто закінчуються формальними відписками від відповідних органів.
За його словами, проблемою також є внесення змін до існуючих ліцензій.
“Наша компанія має дві чинні ліцензії на видобуток граніту. Ми за власні кошти зробили дорозвідку цих родовищ і збільшили їх запаси. Ми повинні внести зміни до чинної ліцензії про збільшення запасів протягом 30 днів – це формальна процедура. У результаті, через 30 днів ми отримуємо відписку: не зібралася комісія, або у вас кома неправильно стоїть”, – сказав Сергій Гончаренко, начальник департаменту закупівель та контрактної політики ПБГ «Ковальська».
Він також додав, що “Ковальська” понад 10 років безуспішно намагається отримати ліцензію на видобуток піску.
“По піску у нас була ліцензія на 2 млн куб. м піску, яку ми вичерпали. З того часу минуло понад 10 років. У нас повний пакет документів, перевірена кожна точка і кома, однак ми отримуємо формальні відписки”, – підкреслив представник “Ковальської”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас