Китайці хочуть будувати платні автобани в Україні – Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці хочуть будувати платні автобани в Україні – Омелян

Казна та Політика
1884
Китайські компанії готові вже у найближчий рік-два вкладати кошти в будівництво в Україні платних автобанів.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“Китай нарешті серйозно розцінює Україну як місце для будівництва платних автобанів, і вони готові сюди вкладати кошти”, – заявив Омелян, коментуючи позитивні підсумки своєї минулотижневої поїздки до КНР.
“Була цікава предметна розмова. Ми домовилися з декількома компаніями, що вони зараз проведуть оцінку і, думаю, що вже наступного року ми зможемо вже більш-менш предметно говорити про те, що ці автобани можуть почати будуватися”, – підкреслив міністр.
В першу чергу це буде складова автобану GoHighway, який з’єднає Балтику і Чорне море, а також автобани, які з’єднуються з морськими портами.
Платні дороги в Україні будуть будуватися за кошти інвесторів. “Ми сьогодні вже повністю готові до концесійних доріг, чого раніше ніколи не було в Україні”, – зазначив Омелян. Міністр вірить, що цей експеримент буде успішним, питання тільки в тому, як багато таких доріг буде побудовано: “В Європі це 5-7% від загальної кількості магістралей”.
Міністр нагадав, що, згідно з 10-річною транспортною стратегією, Україна розраховує побудувати 10 автобанів високої європейської якості.
При цьому будуть будуватися “сучасні розумні дороги” – тобто не тільки асфальтові, але і розраховані на електромобілі і взаємодію з водієм.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас