2019 року вийде електричний безпілотник з електродвигунами в колесах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2019 року вийде електричний безпілотник з електродвигунами в колесах

Технології&Авто
396
Підприємець Хенрік Фіскер анонсував автономний електричний однооб’ємник Fisker Orbit ще в кінці 2017 року, проте тільки зараз стали відомі технічні подробиці про цей проект.
Нагадаємо, що цей «яйцеподібний» мінівен призначений для використання як громадський транспорт для розумних міст, аеропортів, кампусів і т. д.
Електробус Fisker Orbit побудують на повністю електричній платформі Protean Drive, створеній британською компанією Protean Electric.
Кожне з чотирьох коліс електромобіля може бути оснащене окремим синхронним електродвигуном потужністю 109 к. с.
Базова версія буде комплектуватися парою двигунів сумарною потужністю 218 к. с., проте у разі необхідності можна буде замовити і більш потужну повнопривідну версію на 436 к. с.
Завдяки такій архітектурі Fisker Orbit отримає салон з максимальним корисним об’ємом, в якому будуть місця як для сидіння, так і для стояння.
На відміну від звичайних автобусів, Orbit буде підбирати пасажирів не з зупинок, а прямо з тих місць, де їм зручно чекати — місце посадки буде задаватися за допомогою мобільного додатку.
Щоб пасажирам було простіше орієнтуватися під час поїздки, в оглядові скла інтегровані дисплеї, що показують маршрут руху і найближчі зупинки.
Хенрік Фіскер пообіцяв, що перші тести Fisker Orbit почнуться до кінця поточного року, а перші комерційні маршрути на його основі буде запущено вже в 2019 році.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас