У 2019 субсидії видаватимуть «живими» грошима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2019 субсидії видаватимуть «живими» грошима

Казна та Політика
861
З 1 січня 2019 року планують ввести монетизацію субсидій: громадянам надаватимуть допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.
«Зараз йде процес верифікації отримувачів субсидій, адже попередній раз люди декларували свої доходи в 2015 році. Якщо виявлено 50 тис. осіб, серед яких є власники будинків з площею понад 200 квадратних метрів і квартир понад 120 квадратних метрів, які з нульовими доходами купували автомобілі за 700 тис. гривень і інші дорогі речі, то, напевно перевірка потрібна. Адже монетизація субсидій означає надання громадянам грошей для оплати комунальних послуг, і тому потрібно забезпечити адресність допомоги, щоб гроші отримували саме ті люди, які дійсно потребують їх», – заявив керівник відомства Андрій Рева.

Довідка Finance.ua

  • Кабмін схвалив 27 квітня на позачерговому засіданні рішення про внесення змін до програми надання субсидій.
  • Вони скоротять випадки цих зловживань, які, на жаль, стали нерідкі і про які неодноразово повідомляли ЗМІ. Ті, хто дійсно буде потребувати допомоги, її отримають і надалі. Однак люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за рахунок платників податків.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас