Нацкомісія видала ліцензії Київтеплоенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісія видала ліцензії Київтеплоенерго

Енергетика
245
Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) видала ліцензії на право виробництва електричної та теплової енергії для комунального підприємства Київської міської державної адміністрації Київтеплоенерго.
Відповідні рішення було ухвалено на засіданні комісії 14 червня.
Згідно з обґрунтуваннями до видачі ліцензій, Київтеплоенерго планує здійснювати виробництво електричної та теплової енергії на телплоелектроцентралях ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 в Києві.
Заявлена потужність генеруючого обладнання Київтеплоенерго: 5044 Гкал/год і 1425 МВт.
Раніше, 24 квітня, Київська міська рада продовжила компанії Київенерго право оренди на ТЕЦ №5, ТЕЦ №6 і на завод Енергія до 31 липня 2018 року. Це було пов’язано з відсутністю кворуму НКРЕКП, яка видає ліцензії і затверджує тариф на електричну і теплову енергію.
Нагадаємо, що зараз йде процес передачі в управління комунальних теплових мереж від приватної компанії Київенерго олігарха Ріната Ахметова в комунальне підприємство Київтеплоенерго.
Крім того, новому підприємству повинні були перейти у спадок борги і працівники Київенерго, однак Київрада планує ухвалити постанову, якою відмовиться від боргів компанії.
1 травня цього року закінчився договір міста з Київенерго про використання цілісного енергетичного комплексу столиці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас