Генпрокуратура завершила розслідування щодо екс-чиновників, які привласнили 3,1 мільярда грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура завершила розслідування щодо екс-чиновників, які привласнили 3,1 мільярда грн

Кримінал
348
Головна військова прокуратура ГПУ завершила спеціальне досудове розслідування щодо шістьох колишніх співробітників податкової, яких підозрюють у заволодінні 3,1 мільярда гривень.
Про це у середу, 13 червня, повідомила прес-служба Генпрокуратури.
За версією слідства, підозрювані входили до злочинної організації, яку очолював колишній президент Віктор Янукович і членом якої був колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
“У період 2012-2013 років… займаючи керівні посади в органах податкової служби, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволоділи коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 мільярда гривень”, – йдеться в повідомленні відомства.
Йдеться про незаконне відшкодування з державного бюджету України ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.
Наразі стороні захисту слідчі повідомили про завершення досудового розслідування.
Генпрокуратура надала також довідкову інформацію щодо інших підозрюваних. Всього у схемі незаконного відшкодування ПДВ було 16 підозрюваних з-поміж співробітників податкової. Наразі трьом особам винесено обвинувальні вироки суду; щодо шести обвинувачених обвинувальні акти перебувають на розгляді у суді; щодо семи підозрюваних, зокрема колишнього міністра доходів і зборів Клименка, досудове розслідування завершене.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас