Кабмін ініціює зміни до закону "маски-шоу стоп!" - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює зміни до закону "маски-шоу стоп!" - Гройсман

Казна та Політика
573
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що Кабінет міністрів має намір запропонувати зміни до закону про дотримання прав учасників кримінального провадження в ході досудового розслідування, які посилять відповідальність правоохоронців.
“Виявляється, що у нас є регіони, в яких всі рішення суду щодо обшуків бізнесу, щодо виїмки документів тощо, відбуваються відповідно до закону “маски-шоу стоп!”… Але ми бачимо, що в деяких регіонах 20-30% рішень відбувається за процедурою, а все інше як приймали пачками, так і приймають. Я вважаю, що це абсолютно неприпустимо”, – сказав В.Гройсман на засіданні уряду.
Кабінет міністрів на засіданні ініціює посилення відповідальності правоохоронців за порушення норм при роботі з бізнесом.
Крім того, прем’єр підкреслив, що проситиме Верховну Раду невідкладно розглянути дані зміни до закону.

Довідка Finance.ua

  • Минулого року Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування” (№7275) (так званий закон “маски-шоу стоп”).
  • Закон передбачає введення обов’язкової відеофіксації обшуків і розгляду клопотань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих дій. Передбачено право сторони захисту самостійно здійснювати відеофіксацію обшуку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас